N-as vrea sa ma reped, dar pe de alta parte cand sa o fac, dupa atata timp de seceta? Vorba aia, e greu romanul de pornit, dar de porneste-i greu de oprit! Asa ca joi ne-am asigurat doua medalii la distanta de 2 ore una de alta, dupa fetele din echipa de spada si tenismenii Horia Tecau si Florin Mergea asigurandu-si o medalie, cel putin de argint, la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Cuplul nostru, cel mai talentat din lume in urma cu 14 ani, cand cucerea Wimbledonul la juniori, s-a impus cu autoritate in fata perechii americane Steve Johnson/Jack Sock, dupa 2 seturi, 6-3, 7-5, intr-o ora si 15 minute de tenis limpede, intr-o semifinala in care nu am avut nici un moment sentimentul vreunui pericol.

Dupa primul set, care a durat doar o jumatate de ora, fiind transat inca din debut, cand break-ul din ghemul 2 i-a instalat solid la conducerea ostilitatilor, Horia Tecau si Florin Mergea au mers cap la cap in a doua mansa, fara sa dea insa semne ca ar fi in dificultate.

Mai mult, au apasat, ca la manual, la egal 3 si la egal 4, nu le-a iesit break-ul la o minge prea riscata, in primul caz, sau la una buna a adversarilor, in al doilea, numai ca in ghemul 11 nu le-au mai dat drumul din mana, chiar pe serviciul lui Sock, cel considerat mai valoros la dublu dintre cei doi, cu un turneu de Mare Slem  in aceasta proba, la un retur castigator al lui Tecau venit exact la tanc.

A fost 6-5, apoi a servit Mergea pentru meci, reusind sa puna capat unei dispute pe care au dominat-o cu eleganta si eficienta. Finala pentru aurul olimpic este programata vineri, adversarii fiind stabiliti chiar acum, cand scriu aceste randuri si cand perechea spaniola Rafael Nadal/Marc Lopez conduce cu un set, la tie-break, deci 7-6 (7/1) cuplul canadian Daniel Nestor, Vasek Pospisil. Va voi spune cine ii va infrunta pe ai nostri la sfarsitul finalei de la spada, daca nu ma zapaceste, cumva, nebunia, duhul aurului!

Advertisements