In sfarsit, victorie a handbalistelor noastre, 25-21 (15-12) cu Muntenegru, vicecampioana olimpica la Londra-2012, dar care poate fi considerata fara probleme prima echipa eliminata de la aceste Jocuri, fiind la a treia infrangere.

Pentru a privi cu luciditate la ceea ce urmeaza de asta trebuie sa tinem seama: ca primul nostru succes a fost reusit la Muntenegru. Apoi, trebuie sa ne gandim si de celelalte rezultate, pentru ca tot miercuri Spania a castigat in fata Braziliei, astfel ca dupa primele 3 meciuri putem avea 4 echipe cu cate 2 victorii, daca, asa cum este normal, la noapte Norvegia bate Angola, noi avem una, iar Muntenegru afiseaza un mare zero, incredibil daca privesti dinafara, perfect explicabil daca ai vazut jocul lor de miercuri.

Nu-i, evident, cazul, sa caut nod in papura si la victorie, asa ca nu voi spune ca avand o tactica in care se fac aproape mecanic 2 schimbari aparare-atac, cam punem cruce contraatacului, care aduce, vorba lui Cristi Gatu, cel mai ieftin gol. In fine, marele beneficiu al tuturor acestor trei partide disputate pana acum, chiar si la cele pierdute, a fost poarta, o Paula Ungureanu exceptionala, cu un greu de realizat procent: 42 la suta, adica 15 suturi parate din 35 trase, intre care si un 7 metri, 4 din 10 de pe semicerc si 6 din 11 de la 9 metri. Doar de pe extrema a fost mai vulnerabila, parand doar 1 sut din 5, iar statistica asta o vad precis si adversarele…

In rest, desi Cristina Neagu si-a tras din nou, normal, pentru ca si trage mult, partea leului la marcatoare, cu 10 goluri, am inscris prin destule alte jucatoare: Chiper si Manea – cate 4, Elisei – 3, Geiger si Buceschi – cate 2, deci si in special, in afara Cristinei, dupa scheme, cu extremele (7 reusite) si pivotul (4, la care putem adauga si loviturile de 7 metri).

In concluzie, suntem inca in carti, dar va fi in continuare foarte greu, ultimele meciuri inaintea mult doritelor sferturi de finala fiind cu Spania, vineri, si Norvegia, campioana olimpica. Cum spuneam, Spania a dispus de Brazilia, cu 29-24 (15-12), un semnal de alarma in perspectiva urmatoarei noastre confruntari.

* In rest, vremea a dat din nou peste cap programul pentru competitiile in aer liber care pot fi influentate de timpul nefavorabil, in primul rand regata de canotaj, care a fost amanata, iar la tenis meciurile erau, cand scriu, adica pe la ora 19,30 (adica 13,30 la Rio) in stand-bay. Iar miercuri aveam destui reprezentanti in ambele concursuri, 3 echipaje de canotaj si 3 meciuri de tenis, primul tur la dublu mixt, cu Niculescu/Mergea si Begu/Tecau, si semifinala la dublu masculin, de care stiti prea bine, ca o asteptati ca tot romanul, in care lupta pentru medalii Tecau si Mergea. Sa speram ca se indreapta timpul, desi cele 20 de grade afisate la complexul de tenis nu prea ma incurajeaza.

* La adapost, la sabie masculin, Tiberiu Dolniceanu merge mai departe, ajungand in optimile de finala, dupa ce a dispus clar, cu 15-7, in primul tur, de chinezul Sun Wei.

Advertisements