* In asteptarea concursului de atletism, Usain Bolt participa cat se poate de talentat la carnavalul din jurul Jocurilor Olimpice, facandu-si o intrare in pasi de samba la ceea ce parea o actiune serioasa, cel putin din anunt: conferinta de presa a selectionatei jamaicane.

Insotit de dansatoare, Usain Bolt si-a etalat simtul ritmului si talentul de dansator, iar atmosfera a cuprins intreaga asistenta, inclusiv pe cei aflati la munca, un tehnician al televiziunii norvegiene preluand microfonul pentru a-si exprima, prin cateva fraze muzicale, admiratia fata de super-sprinterul jamaican. Succes total, dupa ce Bolt i-a cerut norvegianului sa repete, filmandu-l pentru a pune totul pe contul sau Snapchat.
* Pentru prima oara, baschetbalistele americance ii eclipseaza pe colegii lor din Dream Team, inregistrand a 43-a victorie consecutiva, cu un scor zdrobitor in fata Spaniei: 103-43. Repet, intr-un meci feminin, unde suta nu prea este depasita. “Daca nu joci la 150 la suta din potential impotriva acestor femei vei pierde fara scapare la 40 de puncte difereinta”, a rezumat capitala spaniola Laia Palau. Jucatoarele senegaleze pot confirma, ele pierzand la 56-121!

Iata cifre si mai imprsionante: Dream Team-ul feminin al SUA are 7 titluri olimpice, fiind pe cale sa si-l adjudece pe al 8-lea, cu 60 de victorii fata de doar 3 insuccese, fara consecinte…

* “Sunt conditii perfecte, nici nu puteam spera la mai bine”, afirma americanul Pedro Pascal dupa o prima zi a regatei de plansa cu vele in Golful Guanabara, atat de urat prezentat pana acum, cu ape puturoase si poluate dincolo de limitele supravietuirii. “Cred ca este cel mai bun looc pentru a face iahting, din punct de vedere tehnic”, a confirmat daneza Anette Viborg. “Este extrem de agreabil, chiar daca oricare loc de disputare a intrecerile are micile ale defecte”, adauga americana Caleb Paine, care concureaza la clasa Finn.

De mai multe luni, Rio2016 a scos marile mijloace pentru a curata apele golfului, cu o flota de 12 ambarcatiuni de curatenie, care au retras in medie 45 de tone de gunoaie pe luna. Oricum, semnalele de alarma or mai fi potolit si “elanul” locuitorilor, care aruncau resturi cu nemiluita…

* Unul dintre cele mai mari speculanti, ilegali, de bilete a fost arestat de politie intr-un hotel din Rio, chiar cand era in plina operatiune de a satisface cererile a 20 de clienti. Si acum surpriza: omul nostru este un irlandez, director al firmei britanice THG (la Rio a vandut deja 781 bilete), care se ocupa de multa vreme de asemenea operatiuni “comerciale”, fiind amestecat in aceleasi combinatii si la Mondialul-2014 de fotbal, tot in Brazilia. Potrivit unui inspector de politie brazilian, directorul de la THG, agentia oficiala de vanzare a biletelor la JO de la Londra (sic!) a oferit bilete la ceremonia de deschidere cu 8.000 dolari bucata, cel mai scump tichet la festivitate fiind de 1.300 dolari.

* Un autobuz oficial care transporta jurnalisti acreditati la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a fost luat drept tinta marti seara, iar autoritatile ancheteaza pentru a afla daca gloantele au fost trase din celebra favela “Orasul lui Dumnezeu”. Doi jurnalisti au fost raniti usor, majoritatea avand reflexul de a se arunca imediat pe podeaua autobuzului, in momentul in care au fost sparte 2 geamuri. Unul dintre ziaristii raniti este din Belarus, care are plagi atat de la glont, cat si de la cioburi.

Advertisements