Nicolae Marasescu va fi inhumat miercuri, la Cimitirul Belllu, ceremonia funebra urmand sa inceapa la ora 11,00, dar cei care vor sa-i aduca un ultim omagiu o pot face incepand de marti la sediul Federatiei romane de atletism, de pe str. Dr. Primo Nebiolo, nr. 2, intre orele 10,30 si 17,30, apoi, de la ora 19,00, la Capela Cimitirului Bellu.

De ieri nu incetez sa mi-l scot din minte, descopar, citind si recitind ceea ce a ramas scris despre el, noi si noi laturi ale acestei mari personalitati a sportului nostru.

Iata, toti insiram sportivii pe care i-a facut campioni olimpici, europeni, recordmani de cel mai inalt nivel. Dar, sare in ochi, si oameni de sport care au ajuns in functii importante in acest domeniu: Doina Melinte, fosta secretar de stat la MTS si sefa la ANAD, Fita Lovin (directoare la Directia de sport a judetului Galati, ca si Melinte, la Bacau, de altfel), Sorin Matei, fost presedinte al Federatiei romane de atletism, toti au facut ceva important in viata si dupa ce s-au retras ca sportivi.

Se spune ca la umbra stejarilor nu creste nimic, iata ca nu este adevarat si in cazul oamenilor mari, care stiu sa aiba grija si de viitorul altora!