* Campioana de fotbal a Romaniei, Astra, a devenit ciuca batailor pe terenul propriu, in Giurgiu (se confirma zicala cu ‘auzi cainii in Giurgiu’, mai ales dupa ce i-au administrat Dinamo un 4-1 in prima runda), pierzand si sambata, cu 1-2, in fata CS Universitatea Craiova. Scorul a fost stabilit in prima repriza, cand au marcat Nuno Rocha (17) si Simion Mazarache (45+1), respectiv Daniel Nicolae (29).

* In SuperLiga CEC Bank la rugby, tot sambata, Politehnica Iasi a obtinut o victorie neasteptata, noua promovata castigand cu 39-19 (20-0) in fata CSM Olimpia Bucuresti. Iesenii au si bonus ofensiv, reusind 5 eseuri, asa ca nu putem decat sa salutam aparitia inca unei echipe competitive in atat de saracul in resurse rugby romanesc.

* Campionatele europene de ciclism de sosea, care erau programate in perioada 14-18 septembrie la Nisa, un prilej bun pentru tarile mai mici si ciclistii lor dornici de afirmare de a se remarca, au fost anulate. “Nu am primit garantii ca vom putea avea forte de securitate la nivelul disparitiei oricarui pericol”, a spus primarul orasului Philippe Pradal.

Trimiterea este clara la atentatul din seara sarbatorii nationale, de 14 iulie, cand un terorist dement (daca nu cumva este o formulare pleonastica) a intrat cu un camion de 25 de tone in multime, omorand 85 de persoane (intre care si un roman) si ranind alti 434. Desi toata lumea spune ca tocmai acest lucru nu ar trebui sa se intample, adica sa ne supunem acestor amenitari, schimbandu-ne total stilul de viata (adica exact ce vor nenorocitii astia), are si primarul dreptate: ce fel de politie, de oameni de ordine pot da drumul unui ditamai camion de 25 de tone, explicatia teroristului fiind ca transporta “inghetata”. Adica 25 de tone de inghetata, chiar ca sunt militieni la Nisa…

* Agentia germana antidoping (NADA) a cerut sambata o ancheta cu privire la conditiile controlului antidoping in ce-i priveste pe sprotivii brazilieni inscrisi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a doua zi dupa ce Agentia mondiala a dezvaluit faptul ca gazdele competitiei nu au fost controlate deloc in ultimele saptamani, chiar o luna.

Explicatia brazilienilor a fost naucitoare: nu au putut face controale intrucat laboratorul din Rio a fost suspendat de AMA pe 24 iunie, din cauza absentei reactivilor pentru teste de rutina, dupa ce au si dat un rezultat complet aiurea la o solicitare a agentiei mondiale.

Germania, tara extrem de sensibila la problemele de dopaj, mai ales dupa ce a “mostenit” mai multi sportivi din fosta RDG cu mari probleme de sanatate, din cauza dopajului de stat din anii 79-80.

Advertisements