* Gata, fotbalul nostru a intrat la ora de engleza in play-off-urile Ligii campionilor si Europa League, dupa ce sortii au dat Stelei pe Manchester City, iar Astrei pe West Ham United. Din primele reactii ale presei noastre am inteles ca joaca de fapt Banca Angliei cu Banca Romaniei, ca nu am auzit un cuvant despre jucatorii adversi, ci doar de cote, sume, chestii de-astea.

Dupa care, a intrat in forta Gigi Becali, care a intrat peste tot (l-au scapat doar Favorit TV, MTV-Romania si Balkan TV), de la care am aflat ca nici vorba de banci si bancnote, ci direct de divinitate, ce s-o mai rasucim atat. “Daca vrea EL le dam 5!”, a spus machedonul, parca il vedeam ca trage crucile alea de zici ca dirijeaza circulatia (ca vorbea doar la telefon, nu putea sa fie in atatea studiouri cate si-l doreau cu ardoare).

* Marius Sumudica nu a apucat saracul, deocamdata, sa spuna nimic, asa ca nu stim cum pregateste el meciul, tot prin acatiste si matanii sau incearca oarece chestii tehnico-tactice. Dar vom afla, ca altceva nu prea au ce mesteca emisiunile de sport, cata vreme Jocurile Olimpice cad greu si mai sunt transmise si de altii…

* Dupa cum, probabil, stiti, duminica incepe si Liga a 2-a de fotbal, intr-o singura serie, cu 21 de echipe… A, nu, pardon, imi atrage atentia pe Facebook confratele Daniel Nazare, cu 21. S-o fi retras Soimii Pancota (Doamne, ce nume, cum sa zici unei echipe din Pancota Soimii?), dar, nu, inca nu, sigur este ca s-a retras FC Baia Mare, scrie amicul. Asadar, deocamdata 20, dar ma intreb se mai trage o data la sorti sau acum stau in fiecare etapa 2 echipe, una care fusese stabilita prin tragerea initiala, alta aia care urma sa joace cu baimarenii?

Vedeti, si spuneati ca nu e interesant fotbalul nostru! Si inca o intrebare, dar indraznesc sa ma uit mai sus, la prima liga: daca Poli Timisoara nu a retrogradat (ca joaca in Liga 1, nu?) mai este penalizata cu 8 puncte pentru ca nu a facut baremul? Ca regulamentul zice ca echipele care nu fac baremul si retrogradeaza sunt penalizate in liga inferioara cu… puncte. Interesant, nu?

* Cum era de asteptat, Simona Halep a fost aleasa de internautii care intra, cu duiumul, pe site-ul WTA au ales-o drept cea mai buna jucatoare de tenis a lunii iulie. Nu mai putin de 84 la suta au votat-o, iar datele erau clare, constanteanca a castigat in luna lui Cuptor cele 2 turnee la care a participat, la Bucuresti si la Montreal.

* Chinezii concureaza serios sauditii sau emiratii in fotbalul european, cumparand pe capete echipe de fotbal. Vineri, intr-o singura zi, atat AC Milan (pe care s-au dat cam 1 miliard de euro, bani buni, dupa 30 de ani Berlusconi si-a scos investitia, nu?) si West Bromwich Albion au intrat in proprietatea asiaticilor din cea mai populata tara din lume. Englezii, insa, care au un brand mai micut, desi o istorie glorioasa, au costat doar 177 milioane de euro.

Advertisements