* Acomodare perfecta a Irinei Begu cu fusul orar al Braziliei, principala noastra speranta in proba de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio a turneului de tenis calificandu-se in semifinale la Florianopolis, orasul miliardarilor brazilieni, de unde este si cel mai mare tenisman al lor, Gustavo Kuerten.

Irina Begu, cap de serie nr. 2 la acest turneu de 226.750 dolari (de nivelul celui de la Bucuresti, adica) a dispus miercuri in sferturi de nipona Nao Hibino, cu 6-2, 6-4. Performera competitiei este, insa, cealalta romanca prezenta aici, Ana Bogdan, ajunsa tot in semifinale, dupa ce a dispus cu 6-3, 6-3 de ucraineanca Liudmila Kicenok. Bogdan, abia 127 mondial, a reusit cel mai bun rezultat al ei, insa, dupa cum a si declarat, in optimi, eliminand-o pe principala favorita, fosta nr. 1 mondial Jelena Jankovic (Serbia).

Stati linistiti, cele doua romance nu vor juca intre ele pentru un loc in finala: Ana Bogdan o va intalni in seminfinale pe unguroaica Timea Babos, iar Begu astepta aseara sa se termine meciul dintre japoneza Naomi Osaka si portoricana Monica Puig (a 3-a favorita) pentru a-si afla adversara.

* Steaua, da, Astra, un mare NU. FC Stanciu (ii zic asa ca un omagiu adus celui mai bun jucator, autorul celor doua goluri, in minutele 31 si 62, dar si pentru ca nu prea se stie cum se numeste vicecampioana) a invins cu 2-0 (1-0) pe Sparta Praga (in tur, 1-1, a marcat tot Stanciu), in returul de la Bucuresti, calificandu-se in play-off-ul Ligii campionilor.

Astfel, dupa ce anul trecut nu am avut nicio echipa in grupele cupelor europene, moment cu adevarat greu, chiar jenant, anul acesta este sigur ca vom o vom avea pe Steaua cel putin in grupele Europa League (unde intra formatiile care pierd in play-off) sau, de ce nu, desi adversarii vor fi foarte grei, in grupele Ligii campionilor.

In schimb, campioana, Astra, a demonstrat cu varf si indesat ca este debutanta (vedeti de ce conteaza istoria de peste 60 de ani a Stelei?), pierzand cu 0-3 (0-3) miercuri seara, la Copenhaga, dupa ce facuse, acasa 1-1. Asta este, daca vinzi cel mai bun jucator la mijlocul campionatului, transferi, chiar la principalii adversari, jucatori utili (Enache, de pilda) si mai ai si ghinionul sa ti se accidenteze noul lider al echipei, Alibec. Se pare ca nici patronul nu le poarta noroc giurgiuvenilor, cat a stat “acolo” au luat campionatul, cum a iesit pierd pe linie..

Advertisements