Miercuri seara, la 19,05, decoleaza spre Rio de Janeiro, cu zborul Alitalia AZ495, cu escala la Roma (sosirea este pentru ora 4,50), lotul de tenis de masa al Romaniei, alcatuit din Elizabeta Samara, Daniela Dodean Monteiro (simplu si echipe), Bernadette Cynthia Szocs (echipe), Adrian Crisan si Ovidiu Ionescu (simplu), precum si staff-ul tehnic, toti condusi de presedintele Cristi Romanescu, care a declarat inaintea plecarii spre aeroport ca spera la o medalie.

Ar parea un obiectiv prea ambitios, dar trebuie sa spun imediat ca la fete dominam Europa (plina de asiatice naturalizate, asa ca diferentele de stiluri si de valoare s-au mai estompat), iar la baieti Adrian Crisan, care se afla la a 5-a editie a JO la care participa, s-a oprit, acum 4 ani, la Londra, in sferturi, adica fix la un pas de medalie, pierzand in fata unui chinez, Chuang Chih-Yuan, un prieten pe care, credea atunci, cu un pic de regret, “l-a respectat prea mult”.

A, si mai trebuie adaugat un lucru esential: tragerea la sorti este extrem de importanta, pentru ca pe tabloul de simplu sunt doar cate 2 chinezi si japonezi. Chiar ca ar fi ceva in genul “nu stii de unde sare iepurele”.

De asemenea, pe langa graficul general (zilele de plecare, adica) va pot comunica si alte amanunte, intre care ce loturi si cate persoane pleaca in fiecare zi din cele ramase pentru deplasarea in Brazilia, in cele din urma, cu tot cu reprezentantii COSR, cu cei cativa membri ai personalului Casei Romaniei, vor fi 162 de persoane in timpul Jocurilor.

Asadar, urmatoarea plecare va fi pe 29 iulie, decolarea la 7,05 (aterizarea 17,45), cu compania KLM si cursa prin Amsterdam KL1372, cand vor urca la bord sportivii si insotitorii lor de la gimnastica artistica (6 persoane), ciclism (1), COSR (2), canotaj (25), cu acelasi zbor urmand sa plece pe 1 august luptele libere (6), judo feminin (2), tir sportiv (2), Casa Romania (3), atletism (22) si handbalul (22).

Pe 6 august (tot KLM, aceleasi ore de decolare si aterizare) vor pleca 2 halerofili, iar pe 8 august (cu Air France, decolare 12,55, aterizare la Rio la 5,40) – luptatorii de la greco-romane si atleti (in total 10 persoane).

In continuare, pe 8 august, inca 3 halterofili, cu Air France, iar pe 12 august 2 persoane de la gimnastica ritmica, unde o avem concurenta la individual compus pe Ana Luiza Filioreanu, dar cu Lufthansa, prin Frankfurt (decolare

Cei de mai sus sunt precedati, pe 2 august in principal, de oficialitati COSR, in principal, cateva persoane, iar la tenis este un mare dreptunghi alb, pentru ca in acest sport se vine, cum stiti, de pe unde e fiecare in acel moment…

De venit se vine tot pe loturi, problema este cum, asa ca va promit ca la fiecare medalie voi incerca sa va spun cand soseste “minunatul sau minunata”, ca sa va duceti cu o floare la Otopeni!
Foto: Montaj AIPS

Advertisements