Scriam ieri ca primarita Gabriela Firea a anuntat, la simpozionul cu tematica sportiva de la Palatul Parlamentului, ca in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti de luni se va decide preluarea “clubului de kaiac-canoe Dinamo Bucuresti de catre CSM Bucuresti”. Chiar asa s-a exprimat doamna primar general, “clubul” desi este vorba de o sectie.

Am dat informatia ca un lucru greu de imaginat, mai ales ca in fata clubului din Stefan cel Mare se afla statuia unui mare canoist, Ivan Patzaichin, scriind ca acest monument ar  ramane golit de continut. Astazi la pranz, insa, ofiterul de presa al CS Dinamo Bucuresti, fostul coleg (la Gazeta sporturilor) Alexandru Enciu a avut amabilitatea de a-mi da comunicatul pe care il reproduc mai jos.

S-ar putea ca exprimarea doamnei primar general cu “clubul de kaiac-canoe” sa se refere la CSS 6 Bucuresti, care se antrena pe baza de la Herastrau, iar domnia sa nu fie prea familiarizata cu termenii din sport… Asadar, iata amintitul document, insotit chiar de fotografia pe care o reproduc si eu (informatia nu era pe surse, ci “pescuita” de pe streamingul tv al simpozionului):

Comunicat de presa

In spatiul public a aparut, pe data de 26 iulie 2016, o informatie “pe surse” despre “desființarea sectiei de kaiac-canoe de la Dinamo si trecerea ei la CSM Bucuresti”. Aceasta informatie NU are un fundament real, iar Clubul Sportiv Dinamo o infirma categoric.

Sectia de kaiac-canoe de la CS Dinamo are o istorie de 67 de ani și a dat cele mai mari nume ale acestui sport din Romania. Palmaresul sectiei este sugestiv: 28 de medalii olimpice (dintre care 10 de aur) si peste 200 de medalii mondiale.

Chiar dacă federatia romană de specialitate trece printr-o perioada delicata – avand de suportat o suspendare internationala de un an la nivel de seniori – CS Dinamo considera ca  sectia sa de kaiac-canoe este una importanta, cu certa perspectiva olimpica. De altfel, in aceste zile mai mulți sportivi de la CS Dinamo participa la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe pentru juniori si tineret din Belarus.

Biroul de presa al CS Dinamo