* Drumul spre medaliile Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro a inceput cu primul pas, ca in proverbul chinezesc, primii 15 sportivi (13 titulari si 2 rezerve) luandu-si zborul astazi dimineata, cu o cursa prin Paris, urmand sa ajunga asta-seara, la ora spre ora 21,00, ora noastra, cu 6 ore mai devreme in capitala carioca.

Iata-i pe cei 15: Mihai Nistor (box, cat. + 91 kg); Daniel Natea (judo, cat. +100 kg); Mircea Alexandru Croitoru (judo, cat. +100 kg, partener de antrenament); Malina Calugareanu (floreta individual), Tiberiu Dolniceanu (sabie individual), Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu (toate trei spada individual si echipe);  Loredana Dinu (rezerva – spada echipe); Mihai Donisan (saritura in inaltime), Robert Glinta (inot, 100 metri spate), Norbert Trandafir (inot, 50 m liber, stafeta 4×100 m liber), Marius Radu (inot, 100 m liber, stafeta 4×100 m liber), Alin Coste (inot, stafeta 4×100 m liber), Daniel Macovei (inot, stafeta 4×100 m liber).

Echipa Olimpica a Romaniei se va deplasa in zece etape la Rio de Janeiro, dupa cel de duminica urmatoarele plecari fiind in zilele de 27 iulie, 29 iulie, 1 si 2 august, 4 august, 6, 7, 8 si 12 august, pana la 97 de sportivi si 7 rezerve, inscrisi la 15 discipline.

* La aeroport, ultimul sportiv cooptat in lotul olimpic, atletul Mihai Donisan, a declarat, potrivit Agerpres: “Nu ma asteptam sa mai prind aceste Jocuri Olimpice. Saptamana asta am aflat cã sunt nevinovat si am prins echipa. Sunt bucuros pentru ca sunt nevinovat. Acum o sa ma concentrez doar pe calificari si finala. Cu siguranta m-au afectat toate aceste lucruri, dar am reusit sa trec peste. Am avut lângã mine oameni care m-au sustinut si nu s-au dat nicio secunda înapoi.

Donisan este de parere ca atletismul poate aduce 2 medalii de la Rio si are o remarca de tinut minte: “La Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 s-a luat medalie cu 2,29 metri, argint si bronz!”. Iar eu adaug, dupa ce-i urez succes: Oana Pantelimon, Sydney…

Am tinut pentru sfarsit cuvenitul “La multi ani!” pentru Mihai Donisan, care chiar astazi, 24 iulie, implineste 28 de ani. Sa fie intr-un ceas bun!

* Nu-i pace sub corcodusii de la Pipera: Steaua anunta ca “Jugurtha Hamroun nu va face parte din lotul echipei pentru partida din turul III preliminar al UEFA Champions League cu AC Sparta Praga, care se va disputa marti, 26 iulie, in Cehia. Acesta a informat antrenorul si directorul sportiv al echipei ca nu se va prezenta la antrenamentul echipei de duminica, exprimandu-si intentia de a parasi tara pentru a rezolva probleme personale. Desi i s-a adus la cunostinta faptul ca neprezentarea aduce de la sine amenda maxima prevazuta de Regulamentul Intern, acesta a decis sa nu se prezinte la antrenamentul tactic dinaintea partidei cu AC Sparta Praga, cea mai importanta a sezonului pentru clubul nostru”. Ce sa fie, ce sa fie?

* Monica Niculescu, in cuplu cu belgianca Yanina Wickmayer, si-a adjudecat proba de dublu a turneului WTA de la Washington, dupa cele doua au dispus in finala, cu 6-4, 6-3, de cuplul nipon Shuko Aoyama/Risa Ozaki. Turneul este de doar 226.750 dolari, dar succesul pica bine in debutul prezentei pe continentul american, adaptare la fusul si cresterea de forma pentru Rio de Janeiro!

* Citesti si te crucesti: fostul fotbalist international turc Osmit Karan ii cere (ceva in genul telegramelor de trista amintire, parca asa se zicea, adresate sefului suprem) lui Regep Tayyip Erdogan sa faca o curatenie totala in sport, daca tot s-a apucat la aresteze pe capete din toate domeniile. “A face curatenie in domeniile armatei si functiilor publice nu este suficient”, a declarat fostul jucator de la Galatasaray pentru agentia proguvernamentala Anadolu. “Trebuie intervenit cu cea mai mare urgenta contra celor care actioneaza in lumea sportului”, afirma fostul fotbalist acum in varsta de 39 de ani, afirmand ca el lupta “din 2003 contra acestei structuri teroriste” alcatuite din partizanii predicatorului in exil Fethullah Gulen, pe care Ankara insista sa-l considere instigatorul puciului.

Pe de alta parte, daca Arda Turan si antrenorul Fatih Terim au trecut cu tot cu crampoane in bratele lui Erdogan, fostul mare jucator Hakan Sukur risca pana la 4 ani de inchisoare pentru “insulta” la presedinte. Nu va mirati, procesul a si inceput, dar in lipsa, fosta vedeta de la Galatasaray (coleg cu modestul Karan, de altfel), fugind in SUA, la timp…

Te intrebi, ca orice om normal la cap (sau macar asa cred): Se poate cladi ceva trainic pe ura crunta, pe resentimente de cea mai joasa de caverna?

Advertisements