* Iata, cu 48 de ore inainte de decizia Comisiei Executive a Comitetului International Olimpic in legatura cu excluderea Rusiei, cu toti sportivii, nu numai atletii, de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro a mai explodat o bomba: inca 45 de sportivi, dintre care 23 de medaliati, au fost depistati pozitiv la JO din 2008 (Beijing) si 2012 (Londra)!

Reanalizarea esantioanelor pastrate la cele doua editii ale Jocurilor face prapad, ajungandu-se, cu aceasta a doua transa, la 98 de dopati, din 1.243 de teste refacute, ceea ce inseamna enorm, peste 8 la suta dintre sportivii luati din nou in vizor fiind vinovati.

La Beijing, cel putin, a fost nenorocire, din cele 30 de analize reluate 23 sunt ale medaliatilor, adica ale sportivilor obligati sa dea probe de urina si sange la incheierea unui concurs, restul fiind prin hazard, la voia sortilor. Analizand, de data aceasta doar logic, nu prin cine stie ce laboratoare, aceasta inseamna ca daca ar fi luate probe de la toti cei 10.000 de sportivi prezenti la Jocuri, mergand pe probabilitate, ajugem la 800-1000 de dopati pe editie. Ca sa nu mai vorbi ca proportia de dopati dintre medaliati este naucitoare.

Si, desi nu s-a spus niciun nume, se precizeaza ca “toti cei depistati dopati acum nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro”.

Ne intoarcem cu 30 de ani in urma, cand a fost, tot astfel, un val de teste pozitive, semn ca, dupa ce au descoperit substante si metode pe care le credeau de nedepistat (cum ar fi ceea ce au facut rusii, inclusiv cu serviciile secrete) vinovatii descopera ca “vine o zi…”

* Ce-mi place cum ii judeca alde Razvan Burleanu, “noul suflu, noua abordare”, pe asa-zisii oameni de fotbal, care au crezut ca l-au pus de marioneta presedinte al FRF, ca pana se prinde cum e chestia, “ti fac ieu pi tine”.

Omul s-a prins repede, nici nu era greu, si-a pus salarii care insumeaza 10.000 de euro pe luna, adica atat cat castiga un manager cu experienta intr-o firma important (“decat” ca el nu avea si nu are nicio experienta in domeniu…), s-a tras vreo 100.000 de euro prima, fara niciun merit, adica a papat toti banii adusi de calificarea la Euro), iar acum zice:

“Nici eu nu stiu cine va juca in Liga I. Ma asteptam sa aflu aseara din conferinta LPF ca Rapid, Timisoara sau Arad va evolua in Liga I. Luni se intruneste Comisia de Disciplina. Ea va lua o decizie, eu nu o sa ma  antepronunt, adica sa spun cine merita sa joace în Liga I. Comisia poate sa  intoarcă la Liga cazul si sa spuna ca e o decizie de for organizator. Dar ma intreb daca se stia ca se va ajunge in această situatie, pentru ca ma gandesc ca e ceva putred la Liga in ceea ce priveste aceasta situatie, de ce nu s-a sesizat cu o luna in urma Comisia de Disciplina in această fuga de responsabilitate…”

Omul are tupeu cat cuprinde, pe de o parte da indicatie Comisiei proprii sa dea cazul la “forul organizator”, adica la Liga din nou, pe care o acuza de lipsa de responsabilitate, desi el nu are nici o pozitie, pe de alta parte, adica e lipsit de responsabilitate! Asa va trebuie, baieti!

* Iata un text de ultima ora aparut pe site-ul COSR, la coada materialului privind lotul olimpic, trebuie dat link-ul sa vezi: UPDATE 7 (22.07.2016) In urma controlului doping efectuat la solicitarea ANAD, in data de 4.06.2016, la “Campionatele Internationale de atletism” de la Pitesti, proba prelevata sportivul Toader Rares Andrei de la aruncarea greutatii indica originea exogena pentru androsteron, etiocolanolon, testosteron. In conformitate cu legislatia in vigoare, sportivul este suspendat provizoriu din activitatea sportiva si automat este exclus si din Echipa Olimpica care participa la JO Rio.

COSR isi mentine ferma politica de prevenire si combatere a dopajului in sportul de performanta.

Numarul componentilor Echipei Olimpice a Romanei a ajuns la 97 sportivi calificati”.

Fara comentarii, am obosit…