* Pe esplanada din fata Casei Olimpice, de la sediul COSR, miercuri seara un eveniment cu aspecte mondene (foto, FB), prezentarea tinutei oficiale si a echipamentului componentilor  echipei olimpice a Romaniei ne-a reamintit ca plecarea spre Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro este iminenta.

Oricum, mai sunt doar 16 zile, iar pentru acomodarea cu fusul orar medicii sportivi spun ca este nevoie de o zi de acomodare pentru fiecare ora de diferenta, plus o zi, adica, pentru noi, Tanda-pe-Manda, o saptamana.

* Este, intr-adevar, perioada ceremoniilor, pentru ca joi seara, de la ora 19,30, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va primi oficial, la Palatul Cotroceni, delegatia pentru JO-2016, prilej pentru a fi inmanat si drapelul national, purtatoarea de drapel fiind, cum se stie (poate prea mult, daca intelegeti ce vreau sa spun), tripla campioana olimpica la Atena-2004, Catalina Ponor.

Cum la noi, mai ales in ultimul timp, cum nu-ti convine ceva fie trantesti o petitie online (adica in aer, adica in vazduh, adica nicaieri!), fie te aolesti pe retele de socializare, COSR a dat un comunicat cu precizari: ”Pentru a clarifica unele informatii eronate aparute in media in cursul zilei de astazi, referitor la subiectul drapelului, precizam ca nu exista o cutuma ca drapelul sa fie inmanat intre sportivi, acesta fiind inmanat de fiecare data portdrapelului de catre presedintele tarii’.

Nu stiam ce i-a apucat pe cei de la COSR cu chestia asta, dupa care am sapat si am vazut ca a aparut o chestie de rasu’-plansu’, cum ca drapelul trebuia inmanat de sportivul care l-a purtat la ceremonia de inchidere de la Londra, adica de gimnasta Sandra Isbasa (nu se intelege daca asa a spus ea sau s-a trezit unul scriind, a fost seruit, si de aici halimaua e gata).

Nu stiu cand am adoptat noi atat de entuziast proverbul etrusc: “Vulpea cand n-are de lucru se linge-n fund si-si face rana” (pardon de expresie, da’ stramosii nostri etrusci ziceau si mai urat), dar il folosim la greu!

* Ca tot vorbim de JO de la Rio de Janeiro: CIO a anuntat ca va lua o decizie definitiva in legatura cu participarea Rusiei pe 24 iulie, dupa cum a anuntat presedintele Comitetului olimpic rus, Aleksandr Jukov. Mai interesant este ca Jukov a anuntat chestia asta fix in timpul ceremoniei in care era prezentata delegatia Rusiei (387 sportivi) pentru Jocuri, inclusiv cei 68 de atleti care au facut cereri individuale…

* Dragi rapidisti, mi se frange inima cand ma gandesc prin ce treceti, dar nu va mai faceti iluzii: Rapid o va lua de la talpa fotbalului, nici o sansa sa joace anul acesta in Liga 1. Daca mai aveati iluzii aflati ca antrenorul Dan Alexa, un om de cuvant, care a stat neclintit pana la sfarsit, a anuntat ca renunta la functia de antrenor principal. Pacat, mare pacat, ne distrugem reperele istoriei…

* In acest timp, ce credeti ca facea onor presedintele FRF pe nume Razvan Burleanu? Pai gira semnarea unui parteneriat de catre Constantin-Florin Sari, manager de responsabilitate sociala si buna guvernanta (suna intr-un fel!), din partea FRF, si de lect.univ.dr. Roberto Gabriel Marconi (functie mare…), de la UAV Arad.

Prima data am crezut ca e Uzina de vagoane, buna treaba, aduce un ban in fotbal, cand m-am uitat pe comunicat sa lesin de ras. Este vorba de un protocol de colaborare cu Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, pentru ce?

Pai nu pot sa reproduc limbajul de calti al departamentului de responsabilitate sociala si buna guvernanta, asa ca, iertati-ma, bag un copy-paste: “…in scopul derularii in comun a unor programe academice, deschidem o oportunitate de dezvoltare a componentei de cercetare, care vizeaza aducerea rapida si eficace a know-how-ului disponibil pe plan international, in domeniile fotbalistice…”.

Gata ajunge, ca va ia cu vertijuri pe caldurile astea. E de bine, va spun eu, daca know-how nu e, nimic nu e!

Advertisements