* Continua, intr-un ritm care te duce cu gandul la o analiza mai aplicata, pe care o voi incerca in zilele urmatoare, succesele romanesti la juniori, ultimul fiind titlul de vicecampion mondial la aruncarea greutatii obtinut de Andrei Toader, la CM Under-20 de la Bydgoszcz (Polonia), cu un rezultat exceptional, 22,30 m, chiar daca a fost realizat cu o bila mai usoara, de 6 kg.

Intregul concurs a fost exceptional, medalia de aur revenind polonezului Konrad Bukowiecki, cu un nou record mondial cu greutatea de 6 kg – 23,34 m. Sa ne reamintim ca Toader este calificat si la Jocurile Olimpice, la seniori, asadar.

* Mark Cavendish (Dimension Data) a decis sa se retraga de la actuala editie a Turului ciclist al Frantei, unde a castigat 4 etape, pentru a pregati participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. “Este una dintre cele mai grele decizii pe care a trebuit sa o iau in cariera mea. Nu voi fi la startul etapei de maine a Turului…”,  a postat pe Twitter aseara tarziu britanicul.

Dupa cum stiti, voi, care urmariti TdF, urmeaza 4 etape dure mai ales pentru sprinteri, in care acestia nu prea au ce face, doar sa ‘supravietuiasca’, singurul regret fiind ca Mark va lipsi de la sarbatoarea de duminica de pe Champs-Elysees, unde ar fi putut obtine a 31-a victorie de etapa in Marea Bucla, acum avand 30, la doar 4 de recordul lui Eddy Merckx.

La Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Mark Cavendish va concura pe velodrom, in proba de Madison, alaturi de compatriotul lui Sir Bradley Wiggins, cu care a cucerit aurul mondial anul acesta la Londra (foto).

* Curtea de Apel Bucuresti a dat un nou termen (24 august) in cazul suspendarii procedurii de faliment al clubului de fotbal Rapid Bucuresti, ceea ce, practic, inseamna eliminarea giulestenilor din Liga 1, trimiterea ei in ultima liga, unde va regasi, probabil, o vecina ilustra, Sportul studentesc.

In acest moment nimic nu este oficial, dar fundatura in care se afla fotbalul romanesc nu putea avea ilustrare mai dura decat aceasta situatie de haos total: o echipa castiga pe teren promovarea, dar a jucat degeaba, Comisia de licentiere ii acorda avizul pentru participarea la Liga 1 (ce criterii o fi avand, ce aiureala e aici, nimeni nu pricepe?), iar in prima divizie va evolua Poli Timisoara, echipa aflata intr-o situatie financiara disperata, care i-a adus o penalizare de 14 puncte.

Adica Timisoara incepe campionatul peste 2-3 zile (nu mai conteaza cand era programat meciul Rapidului, nici nu este important, de vreme ce au si inceput amanarile, iar cererile in acest sens continua!) de la minus 14, adica de pe acum condamnata. In acest timp UTA Arad, care a trecut de un baraj de promovare si ar lua startul de la egalitate cu celelalte 13 componente ale Ligii 1, a ramas cu ochii-n Soare. Intelegeti ceva?

* Dar sa nu disperam cu sloganul “Ca la noi la nimeni”, pentru ca aceeasi balbaiala exista si la cel mai inalt nivel al sportului mondial: cu 16 zile inainte de debutul JO de la Rio de Janeiro nu se stie exact daca Rusia va avea dreptul sa participe sau nu.

Aceasta pentru ca anuntata reuniune a Comisiei Executive a CIO de marti s-a terminat inainte de a incepe, cu un comunicat scurt, in care se spune, solomonic ai zice, de fapt ezitant, chiar nepermis de neangajant: “CIO va eplora optiunile juridice aflate la dispozitie, intre sanciune colectiva prin interdictia pentru toti sportivii rusi de a participa la Jocurile Olimpice 2016 si dreptul la justitie individuala”.

Concret, hotararea a fost amanata pentru joi, dupa ce se va pronunta, la Geneva, nu la Lausanne, Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS), care, insa, judeca doar cazul atletilor rusi, eliminati de la JO de federatia lor internationala. Cum va spuneam, bajbaiala incredibila.

Advertisements