* Motivul revansei a fost unul dominant in avancronica semifinalei Franta-Germania de joi seara, reperul principal fiind meciul din aceeasi faza a Cupei Mondiale din Spania, cand, la Sevilla, Franta a condus in prelungiri cu 3-1, a fost egalata in ultimul minut al timpului suplimentar, fiind eliminata la penalty-uri.

La toate s-a adaugat accidentarea grava a fundasului francez Battiston, care si-a pierdut doi dinti, fiind “tamponat” dur de portarul german Harald Schumacher.

Comparand echipa Frantei de atunci cu cea de acum, internautii au mai gasit o diferenta frapanta, pe care au raspandit-o in formula pe care o vedeti in deschiderea acestei rubrici, sub titlul “Efectele schimbarilor climatice”, un viral pe retelele de socializare.

* Arbitrul italian Nicola Rizzoli a parut ca ezita cateva secunde cand a acordat penalty-ul prin care a sanctionat hentul lui Bastian Schweinsteiger in duelul cu Patrice Evra, la semifinala Franta-Germania (2-0). Asa a fost, dar in timpul in care balonul a continuat sa circule centrasul s-a consultat prin “urechelnita” cu arbitrul sau pentru suprafata de pedeapsa, Antonio Damato. “De decis, am decis eu singur, Damato era mascat”, a povestit Rizzoli unui jurnalist italian.

* Tara Galilor, eliminata in semifinalele Euro-2016, va urca pe locul 11 al clasamentului FIFA, potrivit calculelor, devenind prima natiune britanica, in fata Angliei, dar selectionerul Chris Coleman ramane cu picioarele pe pamant. “Clasamentele se pot schimba destul de rapid, asa ca nu trebuie sa ne inflamam ca suntem regiunea din Marea Britanie cea mai bine clasata”, a spus el, reamintind ca in 2011 galezii erau in 2011 pe 117 in lume, iar inaintea Euro, pe 26.

* Acum, selectionata Dragonului va incerca sa se califice pentru Mondialele-2018, din Rusia, unde va juca in grupa preliminara D, cu Austria, Serbia, Irlanda, Moldova si Georgia.

* Desi evident dezamagit de eliminare, germanul de origine turca Mesut Ozil a avut puterea sa laude, pe Twitter, echipa Frantei si organizarea turneului: “Felicitari Frantei pentru ca este o mare tara gazda. Echipa, dar in principal populatia, a binemeritat dupa toate aceste discutii si masuri de securitate prin care a trecut din noiembrie 2015”. Apoi, in incheiere, in franceza: “Adio & merci France!”. Textul a fost ilustrat cu o poza in care mijlocasul lui Arsenal este consolat de mijlocasul lui Juventus Torino Paul Pogba, la sfarsitul meciului de pe Stade Velodrome din Marsilia.

* Englezul Mark Clattenburg va arbitra finala Euro-2016 dintre Franta si Portugalia, duminica, pe Stade de France, a anuntat UEFA inca de vineri. Considerat cel mai bun arbitru european al sesonului, Mark Clattenburg, 41 de ani, a condus finala Ligii campionilor, castigata de Real Madrid in fata Atletico Madrid, devenind al doilea arbitru care cumuleaza finala LC si finala Euro, dupa Pedro Proensa, in 2012.

Norocos, ca sa zic asa, si de faptul ca Anglia nu prea mai ajunge in finale, nici la cluburi, nici, iata, la turnee finale inter-tari, Mark Clattenburg, de profesie electrician, este arbitru international din 2017. La actualul Euro are deja 3 meciuri arbitrate: Belgia-Italia si Cehia-Croatia, in faza grupelor, precum si Elvetia-Polonia in optimi.

Advertisements