* Fostul mare fotbalist englez Bobby Charlton, campion mondial in 1966, a fost intrebat cu ce scor ar fi invins generatia lui daca ar fi jucat impotriva Islandei. Raspuns, ca un “exterior” magistral: “Cu doar 1-0. Avem, totusi, 70 de ani!”.

* Detenta etalata de Cristiano Ronaldo la golul contra Tarii Galilor, primul in reusita cu 2-0 din semifinale, a napadit netul, toata lumea isi da cu parerea, iar cea mai des intalnita “propunere” este selectionarea portughezului pentru la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru proba de saritura in inaltime.

Potrivit Daily Mail, CR7 a lovit balonul cu capul de la 2,65 m deasupra gazonului, ceea ce inseamna o saritura de peste 80 cm, atacantul masurand 1,84 m. Presa portugheza, evident, pluseaza si da inaltimea de 2,88 m, iar la televiziunea germana, fostul mijlocas Mehmet Scholl a explicat pedant ca “doar 3 lucruri pot ajunge atat de sus in aer, un helicopter, un colibri si Ronaldo”.

Gary Lineker, unul dintre cei mai urmariti ‘postaci’ pe Twitter la acest turneu final depune marturie: “Va spun eu, a aterizat, l-am vazut cu ochii mei, tocmai am mancat la o masa apropiata de a lui Ronaldo”.

* Firma de echipament sportiv Umbro, care a imbracat echipa Angliei pana in 2013, nu putea sa nu prinda ocazia sa se razbune pentru plecarea fotbalistilor Albionului la Nike, postand pe Twitter (preluata de 40.000 de ori): “Anglia a fost buna doar cand am imbracat-o noi”. Cam au dreptate, pentru ca Umbro avea contract cu englezii din 1954, inclusiv la titlul mondial la Cupa Mondiala din 1966.

* In polemica iscata dupa executia de ras si de batjocura a italianului Zaza la lovitura de departajare de la semifinala Germania-Italia, care a fost inceputul sfarsitului pentru peninsulari, n-a avut ce face si s-a bagat si prietena atacantului de la Juventus, manechinul Chiara Biasi. Spuneam ca n-a avut de lucru, pentru a s-a trezit cu urmatorul twitt: “Daca Zaza face dragoste cu trage penalty-urile, nu pot spune decat ‘saracuta Chiara Biasi'”. A rosit, pesemne, putin, dupa care, fata din popor, a raspuns: “Fii linistit, trimite mereu mingea direct in poarta”.

Advertisements