* Asa cum era de prevazut, cum am si scris in comentariul privind “neamtul intotdeauna perfect” Christoph Daum, il gasiti alaturi pe acest blog, a inceput incaierarea. Deocamdata, soft, pentru ca este vorba de Liga Profesionista de Fotbal, a carei conducere a fost pusa de aceeasi “sponsori”, politici, nu va e clar?, ca si cea a FRF, dupa cum vorbeste targul de 2 ani de a si ragusit sau a trebuit inchisa gura prin metode mai subtile.

In rezumat, greu de facut dupa un Comunicat de presa prolix, chiar lalait al LPF, Gino Iorgulescu, colegul de “sponsorizare”, din pacate, al lui Razvan Burleanu, ii reproseaza mai junelui lui amic ca ignora “Generatia de la Guadalajara pana la Generatia de Aur”, ca nu a fost transparent, adica sa prezinte documentele cu care a fost oficializat selectioner Daum (contract, conditii etc), explicand insa absenta de la Comitetul Executiv, in corpore din partea cluburilor si a jucatorilor, printr-un motiv lesinat: chestia cu obligativitatea folosirii fotbalistilor de sub 21 de ani.

Or, se stie, orice prevedere ilegala poate fi incalcata, iar aceasta nesocotita fara nicio consecinta juridica. Adica nimeni nu poate impune asa ceva, pentru ca este vorba nu de jocul de fotbal, de care raspunde FRF, ci de afaceri private, in care nu se poate dicta orice. Este ilegal sa nu folosesti lucratori mai tineri de 21 de ani, acesta fiind singurul criteriu impus de federatie? Nu, atunci, hai pa!

* Finalul pare ceva mai promitator, adica exista o fraza cu va urma, amenintatoare, asa ca mai pastram speranta ca Gino, pentru care, vorba lui, a cantat imnul de 57 de ori, sa redevina omul pe picioarele lui pe care il cunosteam. Iata fraza: “Nu sunt de vina altii când esecul se aseaza alaturi de tine tot mai confortabil”. Adica, “amice, daca o dai in bara nu te mai apara nimeni, nici colegii de partid, aaaa, de drum”. Chestia este ca astia se harjonesc si purceaua-i moarta in cotet!

* Prapad in etapa a 2-a a Turului ciclist al Sibiului, cea mai lunga (231 km, de la Sibiu la Paltinis), ritmul de 43,462 km/h nerezistand practic practic decat invingatorul, bulgarul Nikolai Mihailov, de la echipa poloneza Pro-continentala CCC Sprandi Polkowice, cronometrat in 5h18’54”, sosit cu 3’45” mai rapid decat italianul Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli – Sidermec), locul 3 in etapa (dar probabil si la general, pentru ca podiumul de aici, in fotografie, pare a fi si cel la general, nu mai am rabdare sa stau dupa rezultatele finale) fiind ocupat de olandezul Abel Beckeringh (Parkhoel Valkenburg), la 3’54”.

Apoi, s-a sosit cate unu, cate unu, hai cate 2, ierarhiile fiind aruncate in aer. Din pacate, din primii 18 sositi la ora publicarii oficiale a primelor rezultate, nu figureaza niciun romanas de-al nostru, asa ca ne-am linistit si la cursa asta, am scapat de emotii, consolarea cand ai de-a face asemenea situatii. Dar se pare ca a fost foarte greu, de vreme ce castigatorul de anul trecut, italianul Mauro Finetto, ca si compatriotul lui, celebrul Davide Rebellin, au dat si ei peste 13 minute.

* Om dintr-o bucata, Marian Dragulescu nu a putut rezista afrontului adus, cred ca fara voie sau intr-un moment mai greu (eliminare la Wimbledon, ar fi unul din motive), de Simona Halep gimnastei Catalina Ponor, in fapt fiind vorba de o dezamagire legata de faptul ca tripla campioana olimpica a fost desemnata port-drapelul delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Dupa ce o citeaza pe Halep (“Si eu ma gandeam ca voi fi eu portdrapelul sau Cristina Neagu…”), Marian Dragulescu tine sa sublinieze, pe contul lui de Facebook: “Am tot respectul pentru Simona, dar aceasta declaratie mi se pare jignitoare la adresa mea, a Catalinei si a celorlalti sportivi care au adus Romaniei medalii europene, mondiale si olimpice”. Adevarul este ca el si Catalina Ponor aduna, ei singuri, 54 de medaliii europene, mondiale si olimpice. cred ca sunt 100 de tari in lumea asta care nu se pot lauda cu atatea.

Si totusi, ce i s-a nazarit Simonei sa declare chestia asta, dupa ce lasase oricum in coada de peste participarea la Rio, fiind speriata de virusul Zika?

* Apropo de JO de la Rio: Tribunalul arbitral pentru sport de la Lausanne a decis ca inotatorul sud-coreean Park Tae-Hwan sa faca parte din selectionata olimpica a tarii sale la Rio, dupa ce sportivul daduse comitetul olimpic in judecata pentru ca nu-i permitea sa-si apere titlurile olimpice, intrucat a avut o suspendare de 2 ani intre Londra si Rio. Este o hotarare de imensa importanta, de care trebuie sa tina seama toti: daca un sportiv si-a indeplinit baremurile sportive pentru a putea concura la Jocuri, nimeni (nici CE al COSR, de pilda, stiti despre ce vorbesc) nu poate anula acest drept. In sfarsit, sportivii sunt protejati ca lumea inclusiv de TAS, ca prea erau ei singurii vinovati, in timp ce in jurul lor colcaie de coruptie si aranjamente!

Advertisements