Taras-grapis, dar cu vadit progres spre final, ceea ce da dreptul admiratorilor sa vorbeasca de “stiinta dozarii efortului” sau de “strategie savanta”, Portugalia a ajuns in finala Euro-2016, evident, pe merit, pentru ca nici nu se pune in discutie o asemenea afirmatie, chiar daca te-ai cam saturat de “cultul personalitatii” lui Cristiano Ronaldo, completat, nefericit, cu nestapanita inclinatie a acestuia de a simula!

Asadar, in primul rand gratie lui CR7, care a dat un gol (min. 50, lovitura de cap dupa o saritura de baschetbalist), al 9-lea al lui in 4 turnee finale, dar si o pasa de gol (fructificata in minutul 53, de Nani), ambele senzationale, cu care si-a spalat toate pacatele, Portugalia a invins cu 2-0 (0-0) Tara Galilor, in ciuda rugamintilor publicului britanic, care intona sfasietor in tribune cum numai peste Canalul Manecii poti auzi: “Don’t take me home!”.

Pana la urma, vorba cantecului de la alt canal, Dunarea-Marea Neagra, ca sa zic asa, din partea ailalta a Europei, “Adio, visul frumos s-a terminat!”. Nu stiu ce am asta-seara, m-a lovit lirismul in moalele capului, dar galezii in frunte cu Gareth Bale, cel care, desi obosit frant miercuri, si-a castigat galoanele de mare jucator, cele adevarate, nu neaparat date de sumele de transfer, au binemeritat de la suporterii fotbalului generos, un pic naiv, dar niciodata la alibi sau ciupeala. Cinstit, corect, barbateste.

Portugalia, condusa acum de pe banca de un tehnician, Fernando Santos, obisnuit cu ridicarea echipelor de valoare medie mai sus decat le este valoarea de moment (Grecia este cel mai bun exemplu), s-a impus prin calm si rigoare tactica, urmand sa-si vada fotbalistiiĀ  pentru a doua oara in finala.

Prima data, va amintiti, in 2004, finala a fost pierduta chiar la Lisabona, cu 0-1, in fata… Greciei. Acum adversarul va fi oricum mai tare, ori Franta ori Germania, care isi vor disputa, joi, la Marsilia, tot de la 22,00, locul in finala de duminica.

Asadar, mai avem la un colt, acum suntem pricinosi, criticam, strambam din nas. Sa vedeti de luni cat vom regreta meciurile astea, care ne-au mai scos din ciorba romaneasca.

Apropo, aud ca doamna primar Firea-Pandele interzice orice manifestare, in primul rand sportiva, pe strazile Bucurestiului, ca incurca, nu-i asa, circulatia, altfel fluida rau de tot.

A constatat ea, obligata fiind sa paraseasca mosia de la Voluntari, ca sa se vada la televizor in fiecare zi de la Dumnezeu, sa stim ca ne pastoreste. O sfatuiesc sa se uite la televizor duminica, 24 iulie, sa vada cum strada cea mai circulata din lume, celebra Champs-Elysees, de unde si-o fi cumparat si ‘mneaei oarece toale pastelate, este inchisa ermetic, ca sa se dea niste baieti in chiloti cu bicicleta. Oare oamenii astia pe ce lume or trai? Vorbesc de ai nostri, evident!

Scuze, dar ma pregatesc, cum spuneam, pentru saptamana viitoare…

In fine, bucurati-va si de pe poza de pe Twitter-ul oficial al competitiei, care ne-a anuntat ca a depasit astazi 1 milion de postari, cu doi colegi de club intr-o scena de mare sportivitate,