In spiritul specific romanesc, Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a decis cumva in coada de peste in legatura cu sportivii nedopati cu Meldonium, decizand ca marsaluitoarea Claudia Stef si canoistii Leonid Carp si Andrei Strat, primul calificat atat la canoe simplu, cat si la dublu 1000 m impreuna cu Strat, vor fi inclusi in delegatia Romaniei pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ramane insa un caz nerezolvat, dar am convingerea ca va urma aceeasi cale.

Este vorba de saritorul in inaltime Mihai Donisan, la care s-a spus ca se va mai face o contraexpertiza, anume la un laborator din Germania, ceea ce inseamna nimic sau multe. In primul rand, poate insemna ca WADA, agentia mondiala, nu are incredere in Laboratorul de la Bucuresti? Sau ca analizele facute la noi nu sunt sigure, pentru ca unele lucruri nu se prea potrivesc?

In primul rand, la ambii atleti, atat la Stef, cat si la Donisan, deciziile nr. 3 si, respectiv, 4 date, inca in 2 iunie 2016, de Comisia pentru audierea sportivilor de pe langa ANAD au absolut aceeasi rezolutie, singurele diferente fiind acordul cu genul persoanei si, firesc,  numerele de inregistrare a adreselor de notificare a situatiei.

Iata citatul din Decizia nr. 3/02.06.2016:

“DECIDE

Revocarea, la cererea sportivei, a suspendarii provizorii impusa acesteia prin notificarea nr. 1986/12.05.2016, data la care a inceput sa ii curga perioada de suspendare provizorie”.

Acum sa vedem ce scrie in Decizia nr. 4/02.06.2016:

“DECIDE
Revocarea, la cererea sportivului, a suspendarii provizorii impusa acestuia prin notificarea nr. 352/12.05.2016 si insusita in data de 16.05.2016, data la care a inceput sa curga perioada de suspendare provizorie”.

In fine, s-a ajuns, dar doar partial, la ceea ce era firesc sa se ajunga, intr-o situatie de neimaginat, daca ne putem (si eu ma pun, pentru ca asa ar trebui sa facem toti) in postura in care s-au perpelit, iata, o luna si jumatate niste oameni care s-au stiut nevinovati si au fost tratati ca infractori, condamnati 4 sau mai multi ani la munca silnica.

Pentru ca munca la greu este sa tragi pentru a te califica la Jocurile Olimpice, iar aceasta devine silnica pentru ca poti, cum se vede, constata ca de fapt ai ispasit o pedeapsa pentru care nu ai nicio vina. Totul pentru ca, asa cum a recunoscut, WADA a introdus pe lista o substanta interzisa, fara a avea toate datele despre ea, in primul rand in cat timp se elimina din corp, informatie esentiala!

In fine, astept sa va dau o veste buna cat mai curand, adica sigura, si in legatura cu Mihai Donisan, impotriva caruia parca ar exista un dinte, pentru ca “si-a permis” sa concureze (adica sa-si faca meseria, ca doar nu crede cineva ca face atletism de inalt nivel dupa orele de serviciu in vreo fabrica…).  Atentie, organizatorii olandezi, care au consemnat ca s-a clasat pe locul 2 in Grand Prix-ul lor de sarituri, au recunoscut fara probleme documentele prezentate de sportiv, care NU ESTE SUSPENDAT PENTRU DOPAJ. Chiar e atat de greu de priceput?

Advertisements