* Catalina Ponor, tripla campioana olimpica va fi purtatorul de drapel al delegatiei Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a decis Comitetul olimpic si sportiv roman (COSR, al carui Comitet Executiv se desfasoara miercuri, stirea fiind, de asemenea, si confirmarea faptului ca Federatia romana de gimnastica a decis ca pentru locul de la concursul feminin, pentru care concurau Ponor si Larisa Iordache, a fost aleasa eroina de la Atena-2004, unde a luat 3 medalii de aur.

Alaturi de ea, sigur va fi la Rio si Marian Dragulescu, astfel explicandu-se si poza care ilustreaza acest grupaj. Doi veterani vesnic tineri, si ca performeri, care aduna impreuna 54 de medalii olimpice, mondiale si europene!!

Propunerile pentru port-drapel, a precizat, la Dolce Sport, presedintele COSR, Alin Petrache, au fost 5: Simona Halep, Marian Dragulescu, Cristina Neagu, Alin Moldoveanu si, evident, cea aleasa, desemnarea fiind facuta prin votul membrilor CE. Exceptionala decizie, pentru o sportiva exceptionala, care a revenit de doua ori in arena pentru a ajuta gimnastica noastra la Jocuri, la Londra-2012 reusind o medalie de argint, un podium la Rio, pentru care a revenit din nou, dupa peste 3 ani de intrerupere, fiind chiar o dovada de tenacitate, daruire toate calitatile umane pe care trebuie sa le aiba o mare campioana.

* Sportivul paralimpic Oscar Pistorius a fost condamnat, in cele din urma, la 6 ani de inchisoare, pronuntarea judecatoarei Thokozile Masipe de la Curtea Suprema din Pretoria fiind data miercuri, o pedeapsa considerata prea mica de procuratura, care ceruse 15 ani pentru asasinarea prietenei lui Pistorius, Reeva Steenkamp. “Unele circumstante specifice au mai anulat din factorii agravanti”, a spus Masipa, explicand de ce a pronuntat doar 6 ani, cand pentru omor pedeapsa minima este de 15 ani.

De altfel, nici Oscar Pistorius, nici familia acestuia nu vor face recurs, dupa cum au anuntat, dandu-si seama de clementa aratata de instanta. Prima oara, fostul campion paralimpic primise 12 luni, apreciindu-se ca nu a fost constient de gestul sau.

* In Turul ciclist al Austriei, dupa 3 etape, lider al clasamentului general a devenit austriacul Markus Eibegger, etapa de 181,1 km intre Ardagger si Sonntagberg, de marti, fiind castigata de australianul Brendan Canty, care acum ocupa locul 2 la general, la 4 secunde de lider.

* Pugilistul roman Lucian Bute asteapta inca rezultatele probei B a controlului antidoping de dupa meciul cu Badou Jack, din 30 aprilie, cand a luptat pentru titlul suprem la supermijlocie, versiunea WBC. La primul esantion, Bute a fost declarat pozitiv, dar Lucian Bute a cerut contraexpertiza, iar aceasta, iata, dureaza nefiresc de mult.