Iata ca, dupa ce nu prea mai stiam nimic despre el in ultimele luni, Andrei Nechita a reaparut in forta, ca lider al echipei Romaniei in editia a 6-a a Turului ciclist al Romaniei, iar aparitia a fost una cu adevarat spectaculoasa – primul tricou galben, dupa ce a castigat prologul din centrul orasului, fiind cronometrat pe 2,3 km in 3 minute si 25 secunde.

Cu doua secunde mai bine decat italianul Giacomo Berlato (Nippo-Vini Fantini), clasat al doilea, si decat polonezul Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice), situat pe locul 3.

De asemenea, sosit cu echipa Nippo-Vini Fantini in cursa ajunsa la a 6-a editie, Eduard Grosu a venit bine plasat, la doar 4 secunde de castigator, astfel ca maine, in etapa 1, Sibiu-Sibiu (188 km), in general plata, cu o catarare la mijlocul traseului, va putea sa intre in ritm pentru un sprint, in care este specialist. Dar pentru aceasta va trebui sa lupte, iata, si cu Nechita.

Castigator al Turului Romaniei in 2011, Andrei Nechita poate avea o revenire spectaculoasa, la o varsta, 28 de ani, in care poate avea un nou inceput.

La aceasta a 6-a editie a Turului Sibiului, competitie de rang 2.1 in calendarul UCI, participa 19 echipe, dintre care 2 nationale (a Romaniei, despre care tocmai am vorbit, si a Bulgariei), precum si formatii Pro-continentale si continentale, intre ele aflandu-se si cea a lui Serghei Tvetcov, cu el in componenta, Androni Giocattoli Sidermec.

Advertisements