Unde vom ajunge, de la subler vom folosi in curand microscopul pentru a desemna castigatorii de etapa la sprint in Turul Frantei; dupa ce luni Mark Cavendish l-a depasit cu un centimetru pe Greipel, marti, la Limoges, germanul Marcel Kittel l-a devansat cu, parca, mai putin pe francezul Bryan Cocquard, iar de data aceasta i-a iesit pasienta si lui Peter Sagan, care a ocupat din nou locul 3, ca in prima etapa, adaugandu-si la avansul din ierarhia tricoului galben cele 4 secunde bonificatie.

Iertati-ma, dar chiar nu am cum sa nu observ ca din 4 etape disputate pana acum, slovacul are o victorie de etapa, 2 locuri 3 si un loc 4, pierzand, aici, podiumul pentru un baieu, in fata aceluiasi Cocquard. Iata inca un sprinter pur dupa care e bine sa stai ca sa te duca in fata, daca nu esti finisseur din primul esalon, iar tactica este aceeasi: in prima zi, trena a fost dusa de Cavendish, in a doua de Greipel, pe care l-a depasit pentru ca se urca mai pronuntat, apoi, cum spuneam, Cocquard.

Frumos si sprintul, evident, ca altceva nici nu prea a fost in cea mai lunga din actuala editie, Saumur-Limoges, 237,5 km. De data aceasta insa nu a mai avut castig de cauza, ca ieri sprinterul venit din spate (Cavendish, va amintiti), ci cel care a plasat primul atacul, reusind sa arunce primul bicicleta peste linia de sosire, Marcel Kittel, cel care era asteptat din prima zi la astfel de finaluri, mai ales dupa ce a facut in Giro, unde a inceput in forta, cu tricou roz si tot tacamul. Dar si pentru ca avea deja in palmares 8 victorii de etapa chiar in Tur.

Bine si in etapa a 4-a, desi cu asta s-a cam terminat cu sprinterii deoamdata: se intra in Masivul Central, iar etapa a 5-a, de miercuri, intre Limoges si Le Lioran, lunga de 216 km, va avea nu mai putin de 6 catarari, patru dintre ele in ultimii 50 de kilometri.

Rezultate etapa a 4-a Saumur – Limoges, 237.5 km:
1.  Marcel Kittel (Germania / Etixx – Quick-Step)         5:28:30″
2.  Bryan Coquard (Franta / Direct Energie)
3.  Peter Sagan (Slovacia / Tinkoff)
4.  Dylan Groenewegen (Olanda / LottoNL)
5.  Alexander Kristoff (Norvegia / Katiusa)
6.  Sondre Enger (Norvegia / IAM Cycling)
7.  Daniel McLay (Marea Britanie / Fortuneo)
8.  Mark Cavendish (Marea Britanie / Dimension Data)
9.  Samuel Dumoulin (Franta / AG2R)
10. Simon Gerrans (Australia / Orica)

Clasamentul general dupa 4 etape:
1.  Peter Sagan (Slovacia / Tinkoff)                     20:03:02′
2.  Julian Alaphilippe (Franta / Etixx – Quick-Step)     +12″
3.  Alejandro Valverde (Spania / Movistar)                +14″
4. Warren Barguil (Franta / Giant)            +18
5. Chris Froome (Marea Britanie / Team Sky
6. Roman Kreuziger (Cehia / Tinkoff)
7. Nairo Quintana (Columbia / Movistar)
8. Fabio Aru (Italia / Astana)
9. Michael Matthews (Australia / Orica)
10. Pierre Roland (Franta / Cannondale)

Advertisements