* Echipa studenteasca masculina de handbal a Romaniei este campioana mondiala, dupa ce a castigat duminica, la Malaga (Spania) Campionatul Mondial Universitar, invingand in finala cu scorul de 28-20 formatia Coreei de Sud, pe care o mai intalnise si in grupe, dar atunci asiaticii s-au tinut mai tare, pierzand cu doar 28-29.

Curios, dar si in turneul feminin al acestor Mondiale finala a fost o repetare a unui meci din grupe, Romania-Spania. Dar in timp ce in grupe am castigat tot noi, finala a revenit gazdelor, cu 20-14, astfel ca fetele au trebuit sa se multumeasca doar cu argintul.

* Dupa deliberarea juriului de cursa, in Marele Premiu al Austriei de Formula 1 s-a decis ca germanul Nico Rosberg sa fie penalizat cu 10 secunde si sa-i fie retrase 2 puncte din clasamentul pilotilor, din cauza acrosajului provocat impotriva coechipierului lui de la Mercedes, Lewis Hamilton, care, de altfel, a si castigat pe circuitul Red Bull.

In ierarhia Marelui Premiu al Austriei Rosberg ramane cu locul 4, obtinut pe pista, dar in clasamentul general al campionatului mondial al pilotilor in acest moment Lewis Hamilton s-a apropiat la 11 puncte, iar saptamana viitoare va concura acasa, in Marele Premiu al Marii Britanii.

* La Wimbledon, francezii fac o figura pe care nu au mai reusit-o din… 1929, de pe vremea Muschetarilor! In optimi sunt nu mai putin de 4 jucatori din Hexagon, iar unul sigur va ajunge in sferturile de finala, pentru ca Jo-Wilfried Tsonga joaca in fata lui Richard Gasquet. Tsonga, insa, este stors de puteri, dupa ce a avut un meci de 4 ore si jumatate cu specialistul unor asemenea maratoane, John Ilsner, cu scorul de 19-17 in decisiv. Oricum, si Tsonga are obisnuinta meciurilor in 5 seturi, fiind la al 6-lea la Wimbledon. Din 6! Ceilalti doi francezi din optimi sunt Lucas Pouille, care l-a eliminat, va amintiti, pe Marius Copil in primul tur, si Nicolas Mahut.

* Eliminat in turul 3 in apropierea Londre, Novak Djokovic pare sa se decida pentru o vacanta mai lunga, pentru a se odihni in familie. Prima oara a anuntat ca, oricum, pana la JO de la Rio de Janeiro nu mai are nici un turneu in program, apoi a lansat si posibilitatea de a lipsi inclusiv din metropola carioca, din motive de Zika. Se pare ca virusul transmis de tantarul african in Brazilia a speriat multa lume din tenis. Sau este vorba de o stare de oboseala acuta, pe care programul acestui sport o induce inevitabil, iar Zika devine un pretext?

* De data aceasta, politia franceza nu a mai stat pe ganduri: a gasit duminica dupa-amiaza o masina suspecta in apropiere de Stade de France, inaintea meciului Franta-Islanda, si a aruncat-o in aer, pur si simplu. Explozia a fost puternica, iar cei aflati in preajma pe la ora 17,30, cand a bubuit, s-au cam speriat…

* A inceput, in semi-anonimat, si Turul ciclist al Austriei, prima etapa, intre Innsbruck si Salzburg (186 km) fiinde castigata de italianul Nicola Ruffoni, care i-a invins la sprint pe compatriotul lui Andrea Pasqualon si pe francezul Yannick Martinez. Ruffoni, al 4-lea in prologul de ieri, unul de doar 600 m, fara diferente mari de timp intre rutieri, devine astfel si lider al clasamentului general. M-am uitat pe clasamente, echipele romanilor nu au fost invitate, nici Androni, nici Nippo.

 

Advertisements