Este clar, surprizele au lovit din plin luni, parca favoritelor nu le-a priit week-end-ul, s-or fi lasat ademenite de coastele Floridei la Turneul WTA de la Miami, pentru ca, iata, si la dublu s-a inregistrat cel mai neasteptat rezultat, care, din fericire, apartine romancei Monica Niculescu si rusoaicei Margarita Gasparian.

Cuplul, inchegat destul de bine anul acesta si-a trecut in palmares un vanat de soi, cea mai buna pereche din lume la aceasta ora si, evident, favorita nr. 1, Martina Hingis/Sania Mirza, cu scorul de 6-4, 6-2.

Nu fara peripetii, totusi. Dupa un prim set castigat, culmea este ca tot Monica si Margarita au dus lucrurile pana la 5-o, moment in care, aflate si la serviciu, parea ca au incheiat conturile. Break rapid, apoi 5-2 asisderea, lucrurile luasera o turnura nu prea placuta, iar proba nu mai era una tehnica, devenise una psihica. Se ajunge la 40-40, cu punct decisiv, ca la dublu, iar Monica Niculescu si Margarita Gasparian isi adjudeca si al doilea set, cu 6-2, cel mai bun rezultat din scurta lor colaborare.

Mai devreme, americanca Madison Keys dispusese de Irina Begu, cu 6-3, 6-1, in numai 1h04′.