Intr-un timp extrem de scurt, daca tinem seama ca intr-un sport atat de dificil, de complex si de dependent de infrastructura si echipament cu este hocheiul pe gheata este foarte greu sa te mentii, iar sa revii pare imposibil, sportul cu crosa si pucul din Romania revine in prim-plan, si nu tocmai timid, ci prin organizarea unui Campionat mondial de juniori mari, U18, la Brasov, in perioada 4-10 aprilie, in grupa A, vizand in promovarea in prima divizie.

Pentru a atinge acest obiectiv, tinerii hocheisti romani vor trebui sa invinga reprezentativele Lituaniei, Poloniei, Marii Britanii, Olandei si Croatiei, iar promovarea ar insemna a doua consecutiva, dupa ce anul trecut, in deplasare, in Serbia, au inregistrat victorii pe linie: dupa 4-3 cu Serbia, 10-1 cu Belgia, 10-2 cu China, 18-3 cu Australia si 4-3 cu Spania.

Semnele sunt bune, pentru ca si 2016 a inceput bine, la CM de tineret, U20, de anul acesta, Romania a castigat Grupa B a Diviziei secunde, dupa 8-0 cu Australia, 6-2 cu Belgia, 5-4 cu Belgia, 12-3 cu China si 6-5 cu Spania, calificandu-se in esalonul superior. Poate anul viitor, Federatia internationala de hochei pe gheata ne va incredinta un nou campionat mondial, pentru aceasta categorie de varsta, in continuarea relatiilor excelente dintre forul mondial si federatia noastra, una dintre cele mai vechi din lume, care anul acesta sarbatoreste 92 de ani.

Pentru aceasta, insa, evident trebuie sa avem o organizare perfecta la apropiatul CM, de pe patinoarul olimpic din Brasov. Deocamdata vreau sa ma atrag cu programul complet al turneului, nu inainte de a va preciza ca lotul nostru, care s-a pregatit in Slovacia, a sosit chiar marti in tara si, dupa 2 zile libere, jucatorii sunt asteptati la Hotelul Ramada din Brasov, pentru ultimele antrenamente.

Asadar, iata programul:
luni, 4 aprilie: ora 13,30: Polonia-Croatia; 17,00: Marea Britanie-Lituania; 20,30: Romania-Olanda
marti, 5 aprilie: 13,30: Croatia-Marea Britanie; 17,00: Olanda-Polonia; 20,30: Romania-Lituania
miercuri, 6 aprilie, zi de pauza
joi, 7 aprilie: 13,30: Marea Britanie-Olanda; 17,00: Lituania-Croatia; 20,30: Polonia-Romania
vineri, 8 aprilie: 13,30: Lituania-Olanda; 17,00: Polonia-Marea Britanie; 20,30: Croatia-Romania
sambata, 9 aprilie, zi de pauza
duminica, 10 aprilie: 13,30: Lituania-Polonia; 17,00: Olanda-Croatial; 20,30: Marea Britanie-Romania

Lotul este pregatit de un grup de antrenori cuprinzand si un tehnician din SUA, Power D. Jason, care se ocupa de portari. Ceilalti membri ai staff-ului tehnic sunt: Cornel Chirita (CSM Dunarea Galati), Gal Sandor (CSS Miercurea Ciuc), Kovacs Laszlo (ASC Corona Brașov).

De pe site-ul oficial al FRHG am luat, spre aducere aminte, si jucatorii si staff-ul tehnic, administrativ  si medical care au contribuit la aceasta promovare. Iata-i, asa cum figureaza pe amintitul site: Portari: ADORJAN Attila (DVTK Jegesmedvék, HUN) și URUC Daniel (CSA Steaua București). Fundași: ANTAL Elod, SZENNYES Hunor, ORBAN Szilard (Sport Club Miercurea Ciuc), CREANGA Florin Alexandru (CSA Steaua București),FERENCZ-CSIBI Robert (Progym Gheorgheni) și GYORFY Tihamer Laszlo (DVTK Jegesmedvék, HUN). Atacanți: TIMARU Robert Ioan, ȘTEFAN Zaharia Gabriel (CSA Steaua București), BARBU Gabriel Alexandru (Sportul Studentesc București), ANTON Andrei Florian, GAJDO Balasz, GRIGORI Vlad Alexandru, VASILE Andrei (ASC Corona Brașov), ROKALY Norbert, GEREB Istvan Attila, SANDOR Zoltan (Sport Club Miercurea Ciuc), KOLLO Lorand (Progym Gheorgheni), GYORGY Robert (Debreceni HK, HUN), ROKALY Szilard (Ifj Ocskay Gábor JA U20, HUN), SZOPOS Otto (DVTK Jegesmedvék, HUN).
Staff tehnic: Antrenori: JUSTINIAN George, ELEKES Levente, TRANDAFIR Marius
Conducător: NISTOR Constantin
Manager echipament: UNGUREANU Ştefan
Physiotherapist: FARIS Emanuel

Din pacate, nicio televiziune nu s-a aratat interesata sa transmita, in direct,  macar cele mai importante meciuri, si spun din pacate pentru ca hocheiul pe gheata este unul dintre cele mai telegenice sporturi din lume, dovada popularitatea de care se bucura in lumea buna, ceea ce face din federatia internationala una dintre cele mai puternice din lume, din toate punctele de vedere, mai ales financiar. Ar mai fi timp sa se razgandeasca televizionistii nostri…