* Federatia romana de scrima tace si face, asa ca dupa ce a tot avut sportivi in concursuri de calificare a iesit, in sfarsit, oficial cu calificatii sigur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, confirmand ce am scris aici cred ca pentru prima oara. In orice caz, precizarea cu echipa feminina de spada (Ana Maria Branza-Popescu, Simona Gherman, Simona Pop, Loredana Dinu) pe acest blog a aparut prima oara, iar de spadasinul Tiberiu Dolniceanu stiti si de aici.

Presedintele FRS, campionul olimpic Mihai Covaliu, a precizat insa ca am mai putea avea olimpici din acest sport, peste 2 saptamani la Praga jucandu-si sansele sportivii de la sabie feminin, floreta masculin, floreta feminin si spada masculin, iar sperantele sunt pentru inca 4 bilete.

In fine, a fost prezentata si noua emblema a federatiei, care, a spus tot Covaliu, a fost inspirata de fandarile Laurei Badea (sarbatorita de luni, pentru o anume varsta). Ce inseamna sa ai modele inspirationale, nu?

* Ciclismul profesionist si-a pus din nou doliu, dupa ce a incetat din viata un alt belgian, Daan Myngheer, de 22 de ani, victima a unui infarct sambata, in prima etapa a Criterium International din Corsica, decedat luni seara la spitalul din Ajaccio, dupa cum a anuntat echipa Roubaix Metropole Lille. Cu o zi inainte, dar chiar in cursa, pe sosea, murise un alt alergator belgian, Antoine Demoitier, 25 de ani, lovit la pamant fiind de o motocicleta, in Gand-Wevelgem.

* Presedintele Fifa, Gianni Infantino, aflat in turnee de recunoastere (a fost in Sudanul de Sud, ma rog, acum e in America de Sud), ne-a anuntat ca au fost autorizate camerele de inregistrari video, care vor fi folosite chiar in meciurile amicale organizate sub egida Fifa chiar in lunile urmatoare.

Infantino a facut aceasta declaratie la Asuncion, in Paraguay, unde se afla sediul Conmebol (o mai fi gasit pe cineva pe acolo, ca au fost valuri de arestari prin incinta!?), precizand ca “tehnologia poate ajuta fotbalul”, fara sa spuna si cum se va face concret utilizarea inregistrarilor. Oricum, se preconizeaza introducerea tehnologiei video inca din sezonul 2016-2017, adica din toamna, de pe acum peste 30 de tari din America de Sud, Asia, America de Nord si Europa manifestandu-si interesul fata de instalarea pe stadioanele lor a aparaturii necesare.

*Marti, Congresul deputatilor al Braziliei va lansa o comisie de ancheta parlamentara privind “crimele comise de conducatorii Fifa” brazilieni, anuntul fiind facut pe site-ul oficial al Adunarii braziliene. Este vizat, intre altii, “Jose Maria Marin, fostul sef al Confederatiei braziliene de fotbal”. Interesant cum se intituleaza comisia, fix asa: “Fifa, CBF si Mafia fotbalului”, urmand sa fie trecute prin ciur si prin darmon toate contractele Comitetului de organizare al CM de fotbal, de pilda.

Comisia este condusa de deputatul in varsta de doar 34 de ani Joao Derly, fost judoka, dublu campion mondial (2005 si 2007). Sa vedem daca da cu ei de tatami…