* Franta a suferit vineri seara, pe Millennium Stadium, din Cardiff, prima infrangere din era Guy Noves si din actuala editie a Turneului celor 6 natiuni la rugby, Tara Galilor obtinand o victorie destul de clara, cu 19-10 (6-3). La eseuri a fost egal, diferenta facand-o inspiratia buteurului galez Dan Biggar. Practic, Tara Galilor nu a fost amenintata niciun moment, conducand cu 19-3 pana in ultimul minut de joc.

Pentru gazde au marcat George North, eseu (46) si Dan Biggar – o transformare si 4 lovituri de pedeapsa, iar francezii au reusit un eseu prin Guilhem Guirado (79), transformata de Francois Trich Duc, in vreme ce Jules Plisson a avut doar o lovitura de pedeapsa trecuta printre buturi.

* Steaua Bucuresti, era sa scriu Steaua Carta, ca acolo joaca, si Corona Brasov au produs surprize, una calda, una rece, vineri in meciurile disputate acasa in cadrul Campionatului national de hochei pe gheata, netezind, probabil, decisiv, fara sa vrea, evident, drumul spre titlu al SC Miercurea Ciuc.

Steaua a invins campioana Dunarea Galati pe patinoarul din comuna harghiteana Carta, o localitate formata din doua sate, Carta si Ineu, care au in total 2.688 suflete, dupa ultimul recensamant, din 2011 (daca nu or fi jumatate prin Italia…), pentru ca Bucurestiul nu o poate gazdui, cu cu scorul de 5-4 (2-0, 2-1, 1-3).

Golurile au fost marcate de Anton Butocinov (02:55, 37:20), Florian Bocu (10:49), Ioan Timaru (26:58) si Mircea Constantin (46:24), respectiv Antti Ojanen (29:00), 46:01), Istvan Nagy (53:42) si Alexandru Cristian Munteanu (56:40).

Pe Patinoarul olimpic din Brasov, ASC Corona Braşov a pierdut la Progym Gheorgheni, cu de 4-2 (1-0, 1-2, 2-0). Golurile oaspetilor au fost inscrise de Lajos Nyerges (06:37), Vaclav Novak (42:59) si Tibor Basilidesz (20:49, 59:39), iar pentru braşoveni – Arpad Mihaly (26:27) si Istvan Sprencz (36:10).

SC Miercurea Ciuc conduce cu 82 puncte, urmata de Dunarea, 71 puncte, Corona – 60 puncte, Steaua – 58 puncte Progym – 53 puncte si Sportul studentesc – 0 puncte, componentii clubului centenar studentesc evoluand tot in provincie, la Brasov.

Altfel, asa-zisii iubitori ai acestui sport sunt indragostiti pana peste cap de el, in asa masura incat nu suporta alte discipline. Ei nu gusta altceva, ca li se apleaca. Adica si plini de raie, si cu coada ridicata.

* In Superliga Nationala de polo pe apa, CSM Digi Oradea a mai facut un pas inainte, invingand vineri pe Sportul studentesc Corona (care, evident, joaca la Brasov, se spune ca a o colaborare, doar ca sa se pastreze un nume gol de orice continut) cu 8-3 (2-0, 0-1, 4-1, 2-1). Oradenii, care sunt pe locul 2 acum, la 9 puncte de lidera Steaua, cu un meci mai putin disputat, au marcat prin Dusan Markovic (2), Alex Popoviciu (2), Mihnea Gheorghe (2), Tiberiu Negrean si Vojislav Cupic.

* O stire buna pentru iubitorii tenisului-arta: Roger Federer a anuntat ca se intoarce pe terenuri in aprilie, la turneul Masters de la Monte Carlo. Intr-o postare pe Facebook, vineri, elvetianul scrie ca ar fi vrut sa intre din nou in paine in martie, la Indian Wells, unde a cucerit trofeul de 4 ori. “Am avut cateva antrenamente foarte bune, dar nu vreau sa fortez, este un an lung, voi lucra din greu si sper sa revin cat mai devreme”, dar si intr-o forma demna de renumele castigatorului a 17 titluri de Mare Slem. “M-am sfatuit cu echipa mea si am decis sa fie la Monte Carlo”, turneu care este programat intre 10 si 17 aprilie.