* Florin Prunea nu se lasa: a actionat in judecata, in calitate de reprezentant al cluburilor din Liga I in Comitetul Executiv, Federatia romana de fotbal, cerand anularea intregii sedinte din 7 iulie, in care s-au decis, intr-un cvorum considerat dubios, masuri foarte importante, chiar in absenta celor direct interesati, cum ar fi obligativitatea folosirii jucatorilor de 21 de ani sau mai putin.

Dar atunci s-a decis si angajarea neamtului Christoph Daum ca selectioner al nationalei Romaniei, iar judecatoria sectorului 2 (sediul paratului) nu va pune mai mult ca sigur dosarul 21467/300/2016 pe rol inainte de meciul cu Muntenegru, din 4 septembrie, din preliminariile Campionatului mondial. Asa ca ma intreb ce se va intampla daca va fi anulata aceasta sedinta (din care au lipsit 7 din 14 membri, cum scrie in actiune), dar la aiureala din fotbalul nostru se poate intampla orice…

* Irina Begu a plecat din nordul Braziliei spre centrul ei, adica de la Florianopolis la Rio de Janeiro mai bogata cu un titlu WTA, castigand turneul din primul oras, 43.000 de dolari si 280 de puncte in ierarhia mondiala, exact cat sa aiba pofta sa debuteze in competitia olimpica. Momentul este important pentru Irina, memorabil chiar, intrucat este abia al treilea ei turneu din circuitul profesionist al WTA, dupa cele de la Taskent in 2012 si de la Seul in 2015.

Dar mai ales este incurajator pentru ca si-a recapatat pofta de joc, dovedind o sete de victorie exceptionala: a fost condusa de Timea Babos dupa primul set (2-6), dar nu a cedat, castigandu-le pe celelalte doua cu 6-4, 6-3. Iar pofta vine mancand, astfel ca si la Rio poate avea acelasi elan de invingatoare. La Rio de Janeiro o va avea drept adversara in primul tur pe Nao Hibino (Japonia), pe care a batut-o abia miercuri, tot la Florianopolis, cu 6-2, 6-4.

* FC Voluntari a obtinut o noua victorie in Liga I, castigand cu 4-2 (3-1), vineri seara, pe teren propriu, pe FC Botosani, in celalalt meci al primei zile a etapei a 3-a CSM Iasi obtinand un succes la scor, cu 3-0, in deplasare, la Tg. Mures, de unde se vede ca ASA, care este si penalizata cu 6 puncte, isi ia adio de pe acum de la campionat. Joaca si ei pana se impart drepturile de televiziune, sa aiba cu ce se prezenta la meciurile celelalte…

* Cu an in care s-a disputat Campionat european de fotbal, evident ca fotbalistul cel mai bun va fi campionul Cristiano Ronaldo, care nu mai este concurat de Lionel Messi, pentru ca UEFA a ales in trioul final exclusiv europeni, alaturi de portughez aflandu-se galezul Gareth Bale si francezul Antoine Griezmann. Trofeul UEFA, creat in 2011, va fi decernat pe 25 august, la tragerea la sorti a fazei grupelor Ligii campionilor, la Monaco.