* Flavia Pennetta si Fabio Fognini se casatoresc sambata, iar printre invitati se afla nu doar colegii lor din tenis, precum Novak Djokovic si Rafael Nadal (de fete nu stim, o fi castigatoarea US Open de anul trecut geloasa), dar si Totti, capitanul AS Roma, si Dottore di Tavullia, adica Valentino Rossi.

Cei doi nu au vrut sa faca mare tam-tam, se vede si dupa data programarii ceremoniei, cand lumea este cu ochii pe Euro-2016, dar se stie ca nunta va avea loc la Roma, desi mireasa este din Brindisi (dar are amintiri din copilarie din Cetatea Eterna, parintii ei petrecandu-si verile la Rosa Marina, orasel din apropiere. Altceva nu prea se stie, pentru ca petrecerea nu va putea fi urmarita de niciun curios, iar pe Instagram atatea date au incaput…

* Pentru prima oara in nu se mai stie cati ani, un fotbalist, Cristiano Ronaldo, depaseste un pugilist, Floyd Mayweather, in ce priveste veniturile, portughezul castigand, conform Forbes, cu veniturile din investitiile facute si sponsori, anul trecut superba suma de 88 milioane de dolari, cu 7 mai multe milioane decat rivalul sau din teren, Leo Messi. Pe locul 3 se afla o vedeta a NBA, baschetbalistul Lebron James, care a adunat anul trecut 77,2 milioane dolari, la picioarele podiumului aflandu-se tenismanul elvetian Roger Federer, cu 67,8 milioane.

Interesant este ca pe primele 20 de pozitii nu se afla nicio femeie, iar Mayweather, cea mai productiva fabrica de bani de pana mai an, s-a lasat, dar s-a consolat cu o achizitie, cumparandu-si o vila de 7,7 milioane de dolari la Miami Beach, o harabaie (cam urata, ca am vazut poza, parca e o piramida-cavou, ceea ce este cam pleonasm) de 5.200 metri patrati.

* Luat cu una-alta, nu cred ca am consemnat succesul extraordinar al Cristinei Neagu, desemnata cea mai buna handbalista a lumii in 2015, an in care a cucerit Liga camionilor, cu Buducnost, dar si bronzul mondial cu echipa Romaniei. Asa ca o voi face acum, amintind, in plus, si cu cine s-a intrecut in ancheta federatiei internationale: Heike Loke, Nora Mork (ambele Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) si Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).

Ar fi fost culmea sa castige altcineva din acest cvintet, nu pentru ca este vorba de o romanca, dar se compara frumusetea gestului sportiv al Cristinei Neagu cu ispravile chinuite, laudabile de altfel, ale celorlalte?

* Sambata incepe Turul ciclist al Elvetiei, ajuns la a 80-a editie, favoritul principal fiind castigatorul de anul trecut, slovenul Simon Spilak, in absenta unor Contador, Froome sau Landa.

Slovenul il va avea drept principal adversar pe slovacul Peter Sagan, acesta profitand de profilul muntos al acestei curse, dupa ce s-a decis ca la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro sa nu participe la proba de fond, ci la mountain-bike, unde a fost, de altfel, campion mondial de juniori.

Turul Elvetiei, care se disputa din 1933, dupa cum se vede aproape fara intrerupere, pentru ca razboiul nu a afectat prea mult aceasta tara neutra, se va incheia pe 19 iunie, la Davos, dupa 9 etape.