* Mamica anul acesta, Ancuta Bobocel a revenit in competitie cu mare pofta de medalii de aur, o parte si-a potolit in vara, la Nationale si la Balcaniada, dar mai vrea, asa ca a mai cucerit un titlu si duminica, devenind la Vrbovec (Croatia) campioana balcanica de cros, fapt imbucurator, intrucat peste 2 saptamani vom avea Campionatele europene ale acestei specialitati, prima competitie internationala fara atleti rusi la start.

La actuala Bacaniada de cros, Romania si-a respectat postura de putere- fondatoare a regiunii, prima care a organizat pe planeta concursuri inter-tari, obtinand in total 10 medalii, intre care inca una de aur, aceasta prin echipa de senioare, alcatuita din Ancuta Bobocel (locul 1), Cristina Negru (3), Cristina Ghita (9) şi Adelina Baltoi (14).

* Instanta decidenta a Comitetului de etica al Fifa va solutiona in decembrie judecata deschisa impotriva lui Joseph Blatter si Michel Platini, dupa ce va primi o informare de la organul de investigatii ale aceleiasi structuri independente, care, este deja oficial, include propuneri de sanctiune pentru amandoi conducatorii vremelnici ai forurilor mondial si european. Sanctiunile, se precizeaza intr-un comnicat, pot merge pana la 7 ani de suspendare.

Singurul lucru care ma cam ingrijoreaza este ca in capul trebii acestei asa-numite Camere de solutionare a cauzelor se afla germanul Hans-Joachim Eckert, cel care a blocat publicarea integrala a unui raport foarte dur al unui fost procuror american. Poate intre timp i s-a mai domolit excesul de amicitie fata de vechii colegi. Hai, ca nu mai este mult.

* Atleta rusa Elena Isinbaeva nu renunta la gandul ca va participa la Jocurile Olimpice de la Rio. Desi incercarea de a gasi o fanta in suspendarea atletismului rusesc, dictata de IAAF la recomandarea Agentiei mondiale antidoping (voia sa participe sub drapelul olimpic, cam ca o aruncatoare de dovleci dintr-o insula din Pacificul de Sud, nerecunoscuta ca tara) s-a incheiat, previzibil, cu un esec, multipla campioana la saritura cu prajina a anuntat ca se va antrena acasa, pentru Rio, incepand de la sfarsitul lunii martie, pentru a face baremul pentru Jocuri.

Perioada corespunde cu declaratia facuta de ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, care a spus ca viitoarea reuniune a IAAF ca va aborda scandalul de dopaj de stat din Rusia este programata pe 27 martie. Pe de alta parte, este clar ca Rusia rateaza Mondialele indoor, de la Portland (SUA), acestea avand loc in 17-20 martie, la unele probe, cum este prajina, competitia fiind cruciala pentru pregatirea JO.

* Se pare ca fosti mari fotbalisti au echilibrul necesar, bunul simt la urma-urmei, sa nu se repeada pe ocaziile de a antrena mari echipe sau nationale aflate in dificultate. Dupa ce Zinedine Zidane a anuntat ca nu este inca pregatit sa stea pe banca Real Madrid, dupa ce numele lui fusese rostit, ca fost jucator de referinta al echipei, acum antrenor la formatia secunda, danezul Michael Laudrup, legenda a fotbalului din tara lui, a refuzat postul de selectioner, desi nu are nici contract, parasind in vara o formatie din Qatar.

Nationala Danemarcei, pentru care Michael Laudrup a jucat de 104 ori, inscriind 37 de goluri, se afla dupa un nou esec, necalificarea la Euro-2016, fostul selectioner, Morten Olsen, nereusind nici prezenta la Mondialul-2014.

La Romanica, in schimb, posturile de antrenori sunt ocupate cu tupeu si cand nu ai calificarea de antrenor, ba nici studiile minime terminate. Ce sa mai vorbim?

* Finala Cupei Davis, programata de vineri pana duminica, intre Belgia si Marea Britanie, intr-o sala de 13.000 de locuri aflata la 56 km de Bruxelles, la Ghent (Gand), va avea loc, singura problema fiind intarirea masurilor de securitate, anumite restrictii la intrarea in arena, inclusiv prin faptul ca nu se vor vinde bilete o data competitia inceputa. Aceasta desi in Belgia a fost declarata alerta de securitate, acum la nivelul 3, dupa ce timp de 2 zile a fost la nivelul maxim, 4, in urma unor informatii ca un terorist fioros s-ar afla la Bruxelles. Acum, nu prea ne pricepem noi la terorism, dar mai crede cineva ca raul ala se mai afla in Belgia acum?